Föredrag Malmö - Martinus Center Malmö

Stiftelsen Martinus Center i Malmö
Go to content
Martinus Världsbild, en optimistisk livssyn
Föredrag Våren 2023
Ungdomens Hus, Norra Skolgatan 10B, Malmö
  
Martinus,en dansk författare (1890-1981), har framlagt en helhetsförklaring på livet och tillvaron.
I logiska sammanhängande tankeföljder beskriver han livets eviga lagar och grundprinciper.
Det centrala temat i Martinus verk är nästakärlekens nödvändighet.
Föredragen baserar sig på Martinus författarskap, även kallat "Tredje Testamentet".
28 Jan
Lördag
kl.15.00
Utveckling, reinkarnation och karma
Martinus förklarar i sitt livsverk, Tredje Testamentet, sammanhanget mellan utveckling, reinkarnation och karma på ett sätt som ingen annan har lyckats med tidigare. Våra personliga liv är en del av en gudomlig invigningsprocess, som berör hela jordens mänsklighet. Varje människa är under utveckling på sin väg från primitivitet mot allt högre grader av intellektualitet och kärlek. I kommande århundraden har utvecklingen fört oss fram till skapelsen av en värld med en betydligt ljusare och mer behaglig andlig atmosfär.
Ingemar Fridell
25 Feb
Lördag
kl.15.00
Bönens magiska kraft
Kan bönen verkligen ha en plats i en modern, vetenskaplig tid? Martinus förklarar att bönen är en egen vetenskap och att man, genom att använda bönen på rätt sätt, kan skapa en ljusare tillvaro. Genom att rikta sitt medvetande mot Gud ställer vi in oss på den högsta kraften i tillvaron, som är kärleken.
Karin Jansson
25 Mars
Lördag
kl.15.00
Världssamfundets födslovåndor skapar visdom
Fler och fler upplever dagligen att den mänskliga samexistensen går tillbaka mot värderingar, som de flesta av oss trodde tillhörde det förflutna. Så är det inte bara när vi ser ut över världen, utan också nära oss här i Skandinavien. Vad händer och varför? Martinus andliga vetenskap förklarar hur världssamfundets nuvarande födslovåndor kommer att skapa den visdom, som lägger grunden till framtidens perfekta samhälle.
Lene Jeppesen   (talar tydlig danska)
15 April
Lördag
kl.15.00
Att leva ensam eller i parförhållande
Frivilligt eller ofrivilligt lever många idag ensamma som singlar. Skillnaden mellan män och kvinnor blir mindre och mindre och de blir mer och mer självständiga. I kvinnor växer en maskulin sida fram och i män växer en kvinnlig sida fram till en balans, som kulminerar i framtidens fullkomliga människa.
Ole Therkelsen
Hjärtligt välkomna - Entré 80:-

Från kl. 14.00 kaffe, te, bullar och trevlig samvaro 20:-
Back to content